Omleiding
20 februari 2025 - Criel-sur-Mer, Frankrijk
Mers-les-Bains - Criel sur Mer 11.5 km
Een aantal bekenden hebben al omleidingen gehad. Een wonder wat men tegenwoordig allemaal kan, gelukkig ook, omdat het vaak letterlijk en figuurlijk weer wat lucht en vaak ook leven geeft.
Zo voelt het dus, dacht ik toen ik half op de trap 'Escalades des falaises' naar adem stond te happen en mijn hartritme probeerde te stabiliseren. Honderden treden gaat deze trap naar boven. Van beneden op strand niveau tot bovenaan de krijtrotsen. Het uitzicht is prachtig. De inspanning kost krachten. Net voor ik helemaal de top bereikt word ik ingehaald door een tachtiger met korte broek en trainingsvest. Bovenaan klokt hij zijn tijd. Verbluft kijk ik hem aan. Ik doe het hem niet na, nooit niet.
Bovenop blijkt het pad op sommige stukken onveilig te zijn. Er zijn omleidingen. Eerst vind ik het wel prettig om wat beschutter te lopen in de vochtige wind, maar als blijkt dat ik voor 1 km er. 2.5 moet omlopen, vind ik dat wel wat overdreven. Tessa zou zeggen: "is er geen afsnij route?" Ze is daar gek op. Ik ook wel, het levert vaak avontuur op maar ik stroop ook vaak op. Vandaag zwik ik vervaarlijk door mijn knie, als ik afsnijd door een weiland.
Uiteindelijk kom ik aan in Criel sur Mer. Rechtstreeks loop ik naar het strand waar boven aan de rots, toevallig een huis staat dat versiert is met piraten en apen. Dat komt goed uit.
Als ik mijn missie heb volbracht, en ik toch nog een uur over heb, alvorens ik in kan checken, bestel ik in het goed aangeschreven restaurant, zonder omleiding, een goede lunch en een lekker biertje.
Ingrid:26 februari 2025Mooi verhaal. Ik lees steeds over rotswanden en hoogten met ee 100 trede trap. Hoe kpm je dan op eens in een weiland terecht. Slecht voor knieen !!!