Bed Bad en Brood

1 mei 2024 - Rijsbergen, Nederland

Chaam-Rijbergen 19km

Een goed bed. Het duurde even maar daarna heb ik toch lekker geslapen ondanks het geluid van de hanen en de kalkoenen van de buurman. Het appartementje is ruim, een slaapkamer een zit/eetkamer en een sanitaire ruimte annex keuken. Geen luxe, ook niet echt mooi, wel functioneel. En ruimte genoeg om mijn oefeningen te kunnen doen vanmorgen. Ik hang de was nog even buiten in de zon en om half negen wordt er vers gebakken brood gebracht. Er is sap en ik kan zelf een ei koken, in de elektrische eierkoker, als ik dat wil. Bed, bad en brood. Meer heeft een mens niet nodig. En op zijn tijd een praatje, dat is de reden dat 'vrienden op de fiets' gastheer of vrouw zijn, want verdienen doen ze er niet aan.

Zo begin ik relaxt aan deze mooie zonnige dag. En geniet met volle teugen van de prachtige (smokkelaars) route van vandaag. Lome landweggetjes, mooi heide gebied, bospaadjes en als toetje een lunch bij de klompen boom. Overal over het terras hangen klompen. De sfeer is zomers, er zijn veel gasten.

Daarna wordt de route minder mooi en aangenaam. Veel langs of over autowegen met veel fietsers en auto's die harder dan 60 rijden. Uitkijken dus. Zo steek ik de A16 over en aan de overkant loop ik naar Rijsbergen. Het Oekelbos ligt er twee kilometer vandaan, daar ligt mijn volgende overnachtingsplek.

Een van de leuke dingen aan een trektocht. Elke keer weer een surprise waar en bij wie je terecht komt. Deze keer wordt ik vriendelijk ontvangen door Ingrid in een meer dan mooie B&B. Nieuw Zeeland style. Een blokhut prachtig en stijlvol ingericht, aan de rand van het bos met uitzicht over de velden. Na een heerlijke douche, mag ik mijn kleren in de wasmand doen, wast ze die nog even uit. En vanavond mag ik mee-eten, hoef ik er niet meer uit. Genieten van Bed, bad en brood met een extraatje!

Traveller: Chris Stapleton: https://open.spotify.com/track/178OI1A3qjROeFeh8lmNwW?si=1yrPNYSGRiqMYmoYHqGkcw

Knooppunten: