Finish

19 juli 2024 - Dunkerque, Frankrijk

De Panne-Duinkerken 19.5 km

Frankrijk en de finish bereikt. C'est Fini voor even. Doel voor 2024 behaald en stiekem al een begin gemaakt met het doel voor komend jaar GR 120 Cote du Littural. Het staat al op de bordjes.
Een prachtige route vandaag, startend bij een mega trap/ uitzichtpunt in de Panne, waar Laus mij afzet. Hij zal bij de finish op mij wachten.
Eerst strand, lopend op de scheidslijn van zee en strand bewonder ik de schelpen, de kwallen, de krabben en vooral het licht. Als ik grens gepasseerd ben nader ik het eerste dorpje. Ook hier hoogbouw bij de kust, maar veel meer 'verlopen'. Ook geen beachclubs hier. Wel mega veel kinderkampen. En dat met kinderen vanaf twee jaar.
Daarna mag ik een aantal kilometer de duinen in. Het loopt zwaar maar ik geniet van de vele 'bloemen langs mijn wegen'.
Op de helft van de route doe ik mijn schoenen uit om blootsvoets 5 km strand te trotseren. Heerlijk. Pas bij Malo du Nord klim ik op de boulevard om de laatste kilometers af te leggen. Aan het eind het monument voor 'het thuisbrengen van de talloze ingesloten Engelse soldaten. Dat brengt ook mooie herinneringen naar boven. Naar de tijd dat een aantal scènes van de film Dunkirk op Urk zijn opgenomen. Met figuranten rollen voor Laurens en zijn vrienden. Leuke bijverdiensten voor vele jongeren en ondernemers en veel reuring op het dorp.

Echter nog geen spoor van Laus. Op zoek naar de vuurtoren is hij aan de verkeerde kant van Duinkerken beland. Onafhankelijk van elkaar lopen we naar de auto waar we elkaar treffen. Treffend. Met een Brugse Zot Sport, proosten we op de gezellige dagen en de mooie finish.

Les Passager: Berry: https://open.spotify.com/track/2MiqhVJKNXXeW8e2bZHrZY?si=noWDqyLuRd6BW11ujPCBmg

Merci voor het meelezen en tot de volgende reis, lieve groet, Esther

1. Margret:
    19 juli 2024
    Zomaar in een paar dagen door België gekoerst. Lelijkste land van Europa vinden wij hahaha.
    Was weer leuk om je avonturen mee te lezen!
  2. Ingrid:
    23 juli 2024
    Je volgende route is vast veel kleurrijker maar ook drukker en wellicht heeeel warm.