Feestje

10 juli 2024 - Hoogerheide, Nederland

Feestje
Roosendaal-Hoogerheide 20km

J&J maken er een feestje van vanmorgen. Hoewel het ziekenhuisbezoek niet bepaald uitnodigt daartoe. Maar de ene J is een toppunt van veerkracht en de andere van zorgzaamheid en samen gaan ze deze dag positief tegemoet. Ik mag op de vroege ochtend meerijden en word afgezet bij station Kampen.  Met grote bewondering voor mijn vriendin stap ik op de trein om in Roosendaal weer verder te gaan met mijn Camino Sud. Ik kies zelf voor uitdaging en misschien wat afzien, zij heeft het maar te ondergaan en te accepteren wat er nu weer op haar pad komt. Maar haar motto is; wat moet dat moet, dus je kan er maar beter het beste van maken. En dus word ik vrolijk uitgezwaaid door mijn vriendinnen en sturen ze even later leuke foto's.

Ruim drie uur later start ik met koffie en koek. Hijs daarna de rugzak op mijn rug en start het volgende deel van mijn tocht. Negen wandel dagen, ongeveer 200 km. Het doel is Duinkerken. Ik heb er zin in. Kijk er stiekem al weken naar uit. Loskomen van werk, organisatie, zorgplicht, verantwoordelijkheid (sgevoel).

Gelukkig geven de bloemen in de berm wat kleur aan deze grijze morgen. Met hun mooie kleuren vormen zij de slingers langs de weg. Het miezert, niet koud, wel bewolkt. Recht toe recht aan loop ik Roosendaal uit om bij de Woudse plantage, de wandelroute weer op te pakken. Dan worden de paden ook weer onverhard en hoef ik niet steeds op mijn hoede te zijn voor snelle (electrische) fietsen.  In het dorpje is de kapel open en wuift een vrolijk beeldje me welkom. De wolken schuiven open en de zon krijgt steeds meer ruimte. De dag vrolijkt steeds verder op. De omgeving is mooi en afwisselend. Akkers, waar het maïs tot heuphoogte staat en de aardappels al bloem krijgen. Weilanden vol bloemen. Mooi oud bos met mooie bospaadjes. En het is stil, heerlijk stil.

Dat houdt de laatste kilometers helaas op. Een langzaam aanzwellend geluid is steeds moeilijker te negeren. Het zijn geen vliegtuigen van de vliegbasis Woensdrecht die ik passeer, maar de drukke snelweg waar ik steeds dichterbij kom. Een kleine smet op een verder heerlijke wandeldag. Een feestje.

En vanavond....Ned-Eng. Weer een feestje? Hoe het ook afloopt, hopelijk houdt iedereen het feestelijk!

Trinity: Fiesta Celestial: https://open.spotify.com/track/5Gt7OJ8xgPvpN93hjZifl8?si=QhxUTxDyQqOtfOVxtW6teg

1. Marjan:
    10 juli 2024