Camino Tranquilo
11 mei 2026 - Fornells, Spanje
11/5/26 Arrenal d'en Castell- Sen Salinas Fornelles.
Deze camino tranquilo heeft zo zijn voordelen. Mits je kan accepteren dat 2 km per uur, ook vooruitgang is. We kunnen rustig opstarten na een heerlijk lange rustige nacht. We genieten een voortreffelijk ontbijt. Allerlei hartige en zoete lekkernijen, vers fruit kortom een ontbijt zoals je verwacht in een luxere accomodatie, met nog een beetje meer.
De taxi zet ons af in Arrenal d'en Castell om te starten met stage 4. 3 laten we rechts liggen want we lopen tegen de klok in, het eiland rond. Het eerste stuk is rotsig, elke stap is uitkijken. Het gezin met zwarte berggeiten dat ons gadeslaat, snapt niet waar we moeite mee hebben.
Eenmaal in Son Parc stuiten we op een supermarktje met koffie. En nog geen 500 meter verderop een bakkerijtje met nog betere koffie en heerlijke smoothies. We zijn een uur 'kwijt' of beter gezegd 'rijk' of; we genieten een uur aan terassen, alvorens we onze weg vervolgen. En die is aangenaam door een bos, langs de kust. De open stukken zijn begroeid met de prachtigste bloemen. De bomen geven aangenaam schaduw op deze weer warme dag. Niet super heet maar de zon is fel. Beiden zijn we al verbrand.
De laatste paar kilometers lopen we langs een verkeersweg, gelukkig minderen de auto’s vaart en gaan ze ruim om ons heen.
Aangekomen in Sen Salinas, luchen we heerlijk in het plaatselijke restaurant 'Marga'.
Even verder is ons Hostal met zwembad, waar we relaxen. De voeten bungelend in het water, ouderwets op papier versie 1 van het stukje schrijven terwijl Laus ligt te bakken in de zon.
Ondertussen arriveren de volgende wandelaars. Het hele Hostal vol. Wat dat betreft voelt dit ook als een echte camino. De hele bevolking kent de cami, en geeft je graag tips. Hele groepen wandelaars van vele diverse nationaliteiten komen we tegen. Een groet, een praatje, bespreken van de mooie route en het prachtig groene eiland: so camino.
Onze (hoofd)bagage is gebracht, de douche is lekker, heerlijk gegeten vandaag. Niet zo goed voor de lijn maar toch wel lekker genieten die camino tranquilo.
Muziek: Happiness is simpel; Matamu
Wiepie:11 mei 2026Leuk om te lezen en meegenietend! Liefs Wiepie