Zonnige Start

14 februari 2025 - Cucq, Frankrijk

Etaples-Cuqc 5km

Even sluit ik mijn ogen. Neem  op het terras een slokje van de goede koffie en koester mijn gezicht in de zon. Ondanks de brutalistische betonnen buitenkant van het station voel ik hier in Amiens een warm welkom. Anders dan in Parijs met de vele opdringerige jongeren die zich bij de ingang van Paris Nord verdringen. Of om je een toeristen ticket te verkopen, of om drugs of een taxi aan te smeren. Ik ben blij dat ik een trein vroeger heb kunnen nemen vanaf Parijs naar Amiens en daardoor even een half uurtje op dit terras kan genieten.

Het is wel even spannend dat ik, tegen vijven, na aankomst in Etaples, nog een uur moet lopen. Maar gelukkig gaat hier de zon een uur later onder en dus 'wandel ik in het licht' van de langzaam ondergaande zon, richting het westen. Ik steek de zee arm over en volg een saai stuk weg, maar wel met mijn gezicht naar de zon.  In Cucq staat de eerste B&B. De gastvrouw wacht mij al op. Een functionele, schone kamer met lekker bed. Een warm welkom en een goed begin van hopelijk een zonnige wandel week.

"le printemps est arrivé?" https://open.spotify.com/track/5yYKAqjzycLuJvbDjGWysB?si=9vY3VnrmQ9C9H7Kyi5yA8Q