Prachtig & Pittig
1 november 2024 - Boulogne-sur-Mer, Frankrijk
Wissant-Wimereux 28km
Een prachtige pittige route vandaag. We zien prachtige natuur. Spotten een zeehond, een torenvalk een zilver reiger, vele strandvogels en zelfs menselijke vogels in de vorm van para-sailers. Vogelvrij zweven ze op de wind als ze van de krijtrotsen afspringen.
We starten op de boulevard van Wissant, met een kleine duin wandeling, waarna weer kilometers strand volgen. Ik kan nooit genoeg van krijgen van deze zilte zoenen.
Al laat helaas de zon zich niet zien vandaag. Wel schijnt de zon in Dover, want we zien bij Cap Gris-Nez, de cliffs of Dover oplichten. De telefoonprovider denkt zelfs dat we al in Engeland zitten.
Dan volgen kilometers duin tot Audresselles. Veel klimwerk. Het landschap en de wandeling doet ons denken aan het kustpad in Cornwall. Helaas hier geen pubs om de vijf kilometer. En omdat de horeca ons gisteren ook al niet welgezind was, duiken we om 13.00 uur maar het eerste beste café in om wat warm eten. Dat dachten de vele overige plaatsgenoten en toeristen ook. Dus een half uur wachten op wat slappe friet en stukje vlees.
Als we drie uur later, na nog meer mooi duingebied en lastig grindstrand eindelijk aankomen in Wimereux, maken we dat goed met een heerlijke crêpe. Ik wist nog waar het leuke koffietentje was in dit Art Nouveau stadje.
Helaas zijn we er dan nog niet. Onze b&b staat in een buitenwijk. Het schemert al, als we langs het weggetje komen met drie 'campings' met permanente bewoning. Aan het eind daarvan drie vervallen gebouwen. En een opgeknapt pand. Daar moeten we naar binnen. Eerste etage. En daar stappen we een prachtig appartement binnen. Uitgebreide badkamer, gezellig zitje, lekker bed. Heerlijk na deze pittige 28 km lange prachtige wandeldag.
De Allerliefste: Vogelvrij ( l'oiseau)
Ingrid:5 november 2024Leuk dat je de zee weer aan de rechter hand had. Mijn dochter heeft eind april/ begin mei de kustroute van Bretagne gedaan en had gelukkig zonnig weer. Prachtige plaatjes.ik heb er wel langs gezeild maar dat is toch heel anders. Fijn dat jullie allebi weer vlot kunnen lopen. Ik hoor niets over nachtelijke krampen. Ga zo door!!! Xx I