Kunst

16 juli 2024 - Middelkerke, België

Knokke-Middelkerke 18km gelopen.

Onze missie is kunst vandaag. Kunst aan kust. Een wisselende expositie van kunst langs de hele Belgische kust. Om het volgebouwde landschap wat op te fleuren. Beaufort de triënnale aan zee, heet het.

Onze eerste missie is echter een regenjas scoren voor Laus, die is hij vergeten. Gelukkig is er markt in Bredene, maar we slagen bij een beach winkeltje. Gekleed op het weer kunnen we op pad.

Met het boekje in de hand gaan we op speurtocht naar de diverse kunstobjecten in de plaatsjes aan de kust. Zo lopen we, welliswaar niet alle, maar wel flink wat kilometers. De rest doen we met de kusttram. We worden verrast door soms mooie, soms rare, soms onbegrijpelijke, soms aangrijpende kunst. Vaak als je het achtergrond idee leest snap je het wat beter. Maar mooi is nog weer wat anders. Sommige stukken resoneren echter op je gevoel. Soms is het grappig, zoals baby's die tegen de casino muur opkruipen. Soms is groot ook uitvergroot gevoel zoals de pyramide van stenen, die van zandzakken blijken te zijn. Of een mega groot stuurwiel dat bij de onmetelijke zee, nog nietig is. Of een mega grote wulk eenzaam op een strekdam. Maar ook beelden van mensen, uit steen of van hooi, spreken tot de verbeelding. En sommige recycle kunst, zet je weer aan het denken. Voor Jack zetten we in ieder geval een mega grote graafmachine van roestig, bewerkt ijzer op de foto. Veel foto's vandaag. Het is in ieder geval een leuke zoektocht in het wisselvallige weer. Buien afgewisseld met wind en soms een straaltje zon.

Voor Laus is het tevens een test of hij weer langere stukken kan lopen. Dat lukt gelukkig. Ik voel me bevrijd van de zware rugzak en daarmee is de belasting op de gewrichten wat minder dan de voorgaande dagen.

Al wandelend langs de vele boulevards zien we behalve veel beton toch toch ook veel schoonheid. We hebben ondanks het weer toch een hele leuke dag samen. Het was uit de kunst!

Herman van Veen: kunst en vliegwerk: https://open.spotify.com/track/3PY1ALfSdXhEdSyAXHF2Z4?si=Gw4rL0Z1S1mv5A6K1OIMDw

1. Jannie:
    16 juli 2024
    Succes jelui. Fijn dat jullie weer samen verder mogen gaan.
  2. Ingrid:
    16 juli 2024
    Ik had Laus gemist. Goed dat hij er nu weer vlot ter been is. Maar wees voorzichtig!!!